Privacy

Bij Limesco vinden we privacy belangrijk. Privacy is vaak een afweging tussen gebruiksgemak en veiligheid. Deze afweging maakt elk bedrijf, soms onbewust, maar eigenlijk nooit in samenwerking met de gebruikers van wie de gegevens bewaard worden.

Limesco kiest voor een bijzondere positie wat betreft deze balans. Er is een aantal gegevens dat wij van onze gebruikers nodig hebben, bijvoorbeeld om te factureren of voor het verstrekken van belangrijke informatie. Daarnaast zijn er gegevens die wij over gebruikers weten, omdat ze gebruikmaken van onze diensten. denk hierbij aan informatie over je belgeschiedenis.

Deze informatie wordt bewaard op een systeem dat niet direct vanaf het internet bereikbaar is. Dat beperkt aan de ene kant de mogelijkheden met betrekking tot gebruiksgemak: je kunt daardoor niet via een nette webpagina je laatste facturen opvragen of je instellingen inzien en wijzigen. Aan de andere kant vermindert het ook sterk de kans dat een potentiƫle fout in de software of infrastructuur resulteert in het lekken van deze gevoelige informatie.

Sommige gebruikers willen toch graag de informatie inzien (of wijzigen) die over hen bekend is. Speciaal voor deze gebruikers biedt Limesco de mogelijkheid om (een deel van) deze gegevens alsnog op een systeem te laten plaatsen dat via internet toegankelijk is. Op deze manier is niet Limesco, maar de gebruiker in de positie is om voor zijn eigen gegevens de balans te bepalen tussen gebruiksgemak en veiligheid.